Forum podkarpackiej dru¿yny EGA
Tutaj piszê i dam proponowany uk³ad mundurów dla ca³ej dru¿yny!!! Bêdzie to Falctran lub DPM i do tego kamizelka, kapelusz, czapka powinna byæ czarna za nied³ugo dam foty!!!
Moderator
Ja proponuje flectar i oczywiscie kapelusze lub helmy....
Moderator
Bagnet jak cos to caly mundur DPM lub flectarn...no i oczywiscie helmu kapelusz i kamizela
Chodzi mi o to ¿eby mieæ ca³e mundury falctrama i DPM. Nie o to, ¿e bluza z DPM a spodnie z falctrama jak ja mam
Moderator
ok ok zle cie zrozumialem.... ale ja osobiscie wybieram flectarn:D
Moderator
wybieram flectarn.....
Hmm mo¿emy zrobiæ tak ¿e ka¿dy powinien mieæ i DPM i Falctran w zanadrzu ale Falctran jest na razie g³ównym umundurowaniem gdy¿ zwracam uwagê na szczegó³owo¶æ tego munduru: posiada fajne naszycie na ramionach co jest bardzow przydatne, mo¿liwo¶æ dopiêcia rzepy ze swoj± ksywk± i posiada fajny format ogólny, czyli zgrabniej siê w nim wygl±da choæby nawet bez kamizelki itp. ale to tylko szczegó³y. DPM te¿ jest bardzo dobry :
-lepiej od Falctrana maskuje siê w warunkach le¶nych ( wiem z do¶wiadczenia)
- posiada wiêcej kieszeni(mundur jak i spodnie, ale w przypadku nie jest to potrzebne)
Tak¿e jest wiele zalet jak i DPM i Falctran . Moim zdaniem powinni¶my mieæ to i to!!! hehe Ale kogo nie stac niech sobie na pocz±tek kupi Falctran!!!!! Bo ten bêdzie naszym pierwszym umundurowaniem!!!!!
Popieram wojtasa najpierw mo¿e byæ falctran ale z biegiem czasu pasuje mieæ to i to.
Moderator
oczywi¶cie te¿ sie zgadzam... a czkolwiek wole woodland:D
Moderator
No tak ale tylko tak mowie bo dla mnie jest najlepszy...poniewa¿ Marines takie nosz±
Ale jeszcze za ca³y mundur woodlanda trzeba daæ 3razy tyle co za ca³y DPM czy Falctrana
Dlatego nie ka¿dego staæ na taki mundur!!! I wielu by po prostu nie mia³o a ¿eby ka¿dy by³ dobrze ubrany potrzebujemy dobrego camo w dobrej cenie !!!!
Moderator
No zawalisty jest bardzo mi sie podoba...
Moderator
Ja bym proponowal tak ze wszyscy maj± flectarn a dowodca DPM....
Ja i mixxer ju¿ mamy ca³ego DPMa wiêc twoja wersja odpada. Ja proponuje zby czê¶æ mia³a narazie falctrana a czê¶æ DPMa a zbiegiem czasu ¿eby ka¿dy mia³ to i to.
Ja nie bêdê kupowa³ DPM-a bo mi to ko³o d... lata. Stanowczo wole falctran. Mam wprawdzie DPM-a bluzê, spodni mi brakuje. Ale falctran mi sie bardziej podoba.
Jak ci lata to ¿eby ci nie wlecia³o, a DPM bêdziesz musia³ mieæ potem czy ci siê podoba czy nie Militarny!!!!!
Wiêc jak ci DPM nie pasuje to sobie te google na czarn± szybkê za³ó¿ to mniej bêdziesz widzia³ to za³o¿ysz DPM-a. A jak jest obowi±zek w¶ród wszystkich to nie ma ¿e cibie co¶ w dupe urzyna bo to mnie i innych ma³o interesuje!!!!!!!!
No No no wodzu. To ty tez nie masz falctrana. No i po gówno mi kupowac spodnie DPM-a jak i tak nie bêdê w tym chodzi³. Bo nie lubie. Ty masz DPM-a to nie wszyscy musz± mieæ. Dostosuj sie ty do falctrana.