Forum podkarpackiej drużyny EGA
Tutaj piszę i dam proponowany układ mundurów dla całej drużyny!!! Będzie to Falctran lub DPM i do tego kamizelka, kapelusz, czapka powinna być czarna za niedługo dam foty!!!
Moderator
Ja proponuje flectar i oczywiscie kapelusze lub helmy....
Moderator
Bagnet jak cos to caly mundur DPM lub flectarn...no i oczywiscie helmu kapelusz i kamizela
Chodzi mi o to żeby mieć całe mundury falctrama i DPM. Nie o to, że bluza z DPM a spodnie z falctrama jak ja mam
Moderator
ok ok zle cie zrozumialem.... ale ja osobiscie wybieram flectarn:D
Moderator
wybieram flectarn.....
Hmm możemy zrobić tak że każdy powinien mieć i DPM i Falctran w zanadrzu ale Falctran jest na razie głównym umundurowaniem gdyż zwracam uwagę na szczegółowość tego munduru: posiada fajne naszycie na ramionach co jest bardzow przydatne, możliwość dopięcia rzepy ze swoją ksywką i posiada fajny format ogólny, czyli zgrabniej się w nim wygląda choćby nawet bez kamizelki itp. ale to tylko szczegóły. DPM też jest bardzo dobry :
-lepiej od Falctrana maskuje się w warunkach leśnych ( wiem z doświadczenia)
- posiada więcej kieszeni(mundur jak i spodnie, ale w przypadku nie jest to potrzebne)
Także jest wiele zalet jak i DPM i Falctran . Moim zdaniem powinniśmy mieć to i to!!! hehe Ale kogo nie stac niech sobie na początek kupi Falctran!!!!! Bo ten będzie naszym pierwszym umundurowaniem!!!!!
Popieram wojtasa najpierw może być falctran ale z biegiem czasu pasuje mieć to i to.
Moderator
oczywiście też sie zgadzam... a czkolwiek wole woodland:D
Moderator
No tak ale tylko tak mowie bo dla mnie jest najlepszy...ponieważ Marines takie noszą
Ale jeszcze za cały mundur woodlanda trzeba dać 3razy tyle co za cały DPM czy Falctrana
Dlatego nie każdego stać na taki mundur!!! I wielu by po prostu nie miało a żeby każdy był dobrze ubrany potrzebujemy dobrego camo w dobrej cenie !!!!
Moderator
No zawalisty jest bardzo mi sie podoba...
Moderator
Ja bym proponowal tak ze wszyscy mają flectarn a dowodca DPM....
Ja i mixxer już mamy całego DPMa więc twoja wersja odpada. Ja proponuje zby część miała narazie falctrana a część DPMa a zbiegiem czasu żeby każdy miał to i to.
Ja nie będę kupował DPM-a bo mi to koło d... lata. Stanowczo wole falctran. Mam wprawdzie DPM-a bluzę, spodni mi brakuje. Ale falctran mi sie bardziej podoba.
Jak ci lata to żeby ci nie wleciało, a DPM będziesz musiał mieć potem czy ci się podoba czy nie Militarny!!!!!
Więc jak ci DPM nie pasuje to sobie te google na czarną szybkę załóż to mniej będziesz widział to założysz DPM-a. A jak jest obowiązek wśród wszystkich to nie ma że cibie coś w dupe urzyna bo to mnie i innych mało interesuje!!!!!!!!
No No no wodzu. To ty tez nie masz falctrana. No i po gówno mi kupowac spodnie DPM-a jak i tak nie będę w tym chodził. Bo nie lubie. Ty masz DPM-a to nie wszyscy muszą mieć. Dostosuj sie ty do falctrana.