Forum podkarpackiej dru¿yny EGA
Czas poruszyæ ten temat. Nie wypada nosiæ siê nam w niemieckich szmatach, czy DPM. Bo to kiepskie kamo do naszych lasów. Proponujê. Albo Ripstop polski- przewiewny i cienki. Polskie Kamo, b±d¼ Duñskie kamo, które te¿ dobrze siê maskuje w naszych lasach. Tutaj link: http://rangershop.pl/product-pol-4305-S … I-M84.html . Co prawda duñskie wyjdzie taniej o jakie¶ 20-30z³. Przy czym za duñsie zap³aciliby¶my ok. 140z³, a za polskie 160-170z³. Ja jestem za Polskim, bo jestem polakiem, ale duñskim te¿ nie pogardzê. Piszcie co o tym s±dzicie.
Pragnê jeszcze dopowiedzieæ i¿, do duñskiego munduru o wiele ³atwiej dokupiæ pokrowiec na he³m, kapelusz czy kamizelkê
Ostatnio edytowany przez Militarny (2008-10-07 19:15:27)
Moderator
ja osobiscie wole marpat....
No tez my¶la³em o marpadzie. Ale drogi i nie ka¿dy by chcia³ kupiæ, pyzatym ³atwiej cokolwiek dokupiæ do duñskiego. Jest kapelusz, pokrowiec na he³m, kamizelki itd. poza tym ma fajniejsze plamy. I idealny do lasów iglastych tak jak u nas.
Ostatnio edytowany przez Militarny (2008-10-08 19:38:08)
A wiêc zaopatrujemy siê w Marpata jak ju¿ wszyscy wiedz±
Tylko kwestia kiedy jedziemy zamówiæ. Ja proponuje gdzie¶ w drugi tydzieñ ferii.
Ja te¿ proponuje po feriach, ale potrzeba jest napisac swoje wymiary w pasie , klacie i wzrost!!! Tak mi gosciu kaza³ z green camo
Moderator
hahhaha
militarny miastowy